tekenen en schilderen Daan Mijnders.jpg

Pilot Verwerkplaats

Vanaf 17 november starten wij met de Verwerkplaats bij Muzelinck. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die te maken hebben met verlies en rouw. We starten met een pilot van vijf bijeenkomsten. Omdat het om een pilot gaat zijn hier geen kosten aan verbonden. De bijeenkomsten zijn op donderdagavond of op vrijdagochtend.
Partners Samenwerkwijze Oss kunnen hun bewoners/cliënten opgeven bij Angelique Alma (angelique.alma@muzelinck.nl). Ook anderen zijn van harte welkom om te ervaren of de Verwerkplaats hen verder kan helpen.

Verwerkplaats - verwerken van verlies op kunstzinnige wijze
Door deze verwerkplaats willen wij mensen meer vertrouwd laten raken met verlies en rouw. Onderwerpen waar iedereen mee te maken heeft of krijgt, die bij het leven horen en waar nog heel wat taboe en onwetendheid omheen hangt. Ons doel is om je op kunstzinnige wijze sterker te maken door de informatie die je opdoet tijdens het kunstzinnige proces over wat verlies voor je betekent, hoe je er mee om kunt gaan en hoe je anderen kunt bijstaan.

De vijf bijeenkomsten gaan niet alleen in op verlies door dood, maar besteden ook aandacht aan andere verliessituaties die vaak ten onrechte onderbelicht blijven, zoals verlies van je gezondheid, werk, relatie of je toekomstperspectieven. Tijdens deze bijeenkomsten, die in het teken staan van wisselende rouwthema’s, wordt kunstzinnig gewerkt, zoals schilderen, tekenen, schrijven en werken met klei. Hierdoor kom je in contact met beelden uit het onderbewuste, die vertellen wat van binnen leeft en niet te uiten is met woorden. De ervaring leert dat dit een helende manier is om met verlies en rouw om te gaan. We werken in een groep, omdat je op die manier zal zien dat je niet de enige bent. Je ervaart steun, herkenning en leert van elkaar.

Na de inschrijving vindt een kort intakegesprek plaats met Daan Mijnders, de kunstenaar/coach die de bijeenkomsten begeleidt.

Dag en tijd
Donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.
Vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur.

Data pilot bijeenkomsten op donderdagavond 19.00-21.00 uur:
Intakegesprek: dag & tijd in overleg
Bijeenkomst 1: do 17 nov
Bijeenkomst 2: do 24 nov
Bijeenkomst 3: do 1 dec
Bijeenkomst 4: do 8 dec
Bijeenkomst 5: do 15 dec

Data bijeenkomsten op vrijdagochtend 9.30-11.30 uur:
Intakegesprek: dag+ tijd in overleg
Bijeenkomst 1: vr 18 nov
Bijeenkomst 2: vr 25 nov
Bijeenkomst 3: vr 2 dec
Bijeenkomst 4: vr 9 dec
Bijeenkomst 5: vr 16 dec

Materiaal, koffie, thee, water en een koekje zijn inbegrepen.
Omdat het gaat om een pilot zijn er geen kosten aan verbonden.

Opgeven kan bij Muzelinck: angelique.alma@muzelinck.nl
Mobiel: +31 (0)629640058

tekenen en schilderen Daan Mijnders.jpg
Ik zou willen......jpg