tekenen en schilderen Daan Mijnders.jpg

Verwerkplaats

Na een succesvolle pilot van de Verwerkplaats zijn we nu echt gestart met deze vorm van verwerken van verlies. Inschrijven? https://www.muzelinck.nl/cursussen/verwerkplaats/

Verwerkplaats - verwerken van verlies op kunstzinnige wijze
Door deze verwerkplaats willen wij mensen meer vertrouwd laten raken met verlies en rouw. Onderwerpen waar iedereen mee te maken heeft of krijgt, die bij het leven horen en waar nog heel wat taboe en onwetendheid omheen hangt. Ons doel is om je op kunstzinnige wijze sterker te maken door de informatie die je opdoet tijdens het kunstzinnige proces over wat verlies voor je betekent, hoe je er mee om kunt gaan en hoe je anderen kunt bijstaan.

De acht bijeenkomsten gaan niet alleen in op verlies door dood, maar besteden ook aandacht aan andere verliessituaties die vaak ten onrechte onderbelicht blijven, zoals verlies van je gezondheid, werk, relatie of je toekomstperspectieven. Tijdens deze bijeenkomsten, die in het teken staan van wisselende rouwthema’s, wordt kunstzinnig gewerkt, zoals schilderen, tekenen, schrijven en werken met klei. Hierdoor kom je in contact met beelden uit het onderbewuste, die vertellen wat van binnen leeft en niet te uiten is met woorden. De ervaring leert dat dit een helende manier is om met verlies en rouw om te gaan. We werken in een groep, omdat je op die manier zal zien dat je niet de enige bent. Je ervaart steun, herkenning en leert van elkaar.

Na de inschrijving vindt een kort intakegesprek plaats met Daan Mijnders, de kunstenaar/coach die de bijeenkomsten begeleidt. We starten met twee groepen.

Data en tijden bijeenkomsten Verwerkplaats, groep 1:
Vrijdagochtend 10.00 - 12.00 uur (1 x per 2 weken)
Data: 23 februari, 8 maart, 22 maart, 5 april, 19 april, 10 mei, 24 mei en 7 juni 2024.

Data en tijden bijeenkomsten Verwerkplaats, groep 2:
Vrijdagochtend 10.00 - 12.00 uur (1 x per 2 weken)
Data: 1 maart, 15 maart, 29 maart, 11 april, 19 april, 17 mei, 31 mei en 14 juni 2024.

Meer informatie en aanmelden*? Mail aan angelique.alma@muzelinck.nl
*
Aanmelden kan na doorverwijzing zorgaanbieder.

Meer weten over de Verwerkplaats bij Muzelinck? Bekijk onderstaand filmpje!

tekenen en schilderen Daan Mijnders.jpg
Ik zou willen......jpg