kunst in de wijk 502260160.jpg

Huisgenoten

Steeds meer amateurkunstverenigingen, initiatieven, groepen en aanbieders weten de weg naar Muzelinck met al haar faciliteiten te vinden.

Hierdoor ontstaan kruisbestuivingen en waardevolle ontmoetingen. Onze rol als facilitator voor actieve kunstbeoefening breiden we verder uit en ontwikkelen we naar een heuse culturele ontmoetingsplek in het centrum van Oss.

I.Dance Academy

I.Dance Academy is een vaste huisgenoot van Muzelinck. De lessen worden gegeven in de dansstudio.

Verschillende dansstijlen passeren de revue. Een veilige leeromgeving staat centraal waardoor er lessen op maat zijn, rekening houdend met niveau en leeftijd. I.Dance Academy biedt dansers van alle leeftijden, ca. 2 jaar tot 50+, een kans.

De dansschool heeft als doel dansonderwijs te bieden van professionele kwaliteit. Zowel beginnend als gevorderde dansers ontwikkelen hun vaardigheden. Zij dansen uiteenlopende choreografieën in verschillende stijlen. Sfeer en uitdaging staan voor ons centraal.

Gevorderde dansers krijgen de gelegenheid om verder te groeien naar een hoger niveau met voldoende uitdaging. I.Dance Academy streeft ernaar de persoonlijke doelstellingen en creativiteit te stimuleren. Er is bij ons ruimte voor eigen inbreng.

Tevens werken we met selectielessen voor de leerlingen die graag optreden en wellicht een danscarrière voor ogen hebben. De dansschool kan auditietraining geven en leerlingen begeleiden in het groeiproces naar een dansopleiding.

Enthousiast? I.Dance Academy nodigt je graag uit om kennis te komen maken. Je kunt je hier inschrijven voor een proefles

I.Dance Academy (002).jpg

Zangkoor Phoenix Oss

Stichting Zangkoor Phoenix Oss is een gemengd koor en bestaat uit circa 33 leden, sopranen, mezzo’s, alten, baritons, tenoren en bassen. Jaarlijks geven we een aantal keren een uitvoering.

Het repertoire is veelzijdig, drie-of vierstemmig en in allerlei genres en talen.We repeteren op de maandagochtend bij Muzelinck van 10 uur tot 12.00 uur, een heerlijk begin van de week! We worden begeleid door Leon van Schijndel, een professionele gedreven dirigent. Voor ons koor schrijft hij ook arrangementen, waarbij elke stemgroep aan bod komt.

Wij bieden jou:

* Het samen zingen van prachtige liedjes
* Ruimte om te groeien en te stralen
* Warmte en gezelligheid

Ons motto: Samen zingen maakt blij! Ben je op zoek naar een uitdaging, kom dan eens vrijblijvend meezingen bij Phoenix of meld je aan via de website: www.zangkoorphoenixoss.nl

Voor meer informatie tel: 0412-655811 of secretaris@zangkoorphoenixoss.nl

Koor Phoenix logo

Kunstfabriek Oss

De kunstenaars van Kunstfabriek Oss werken elke maandag in het keramiekatelier van Muzelinck. Elk seizoen exposeren zij hun prachtige werk in de gangen en de foyer van Muzelinck.

logo-kunstfabriek-2.gif

Stichting Chaja: ‘Open atelier’.

Dit ‘Open Atelier’ is bedoeld voor iedereen die met kanker is geconfronteerd.
Om de twee weken bij Muzelinck op woensdagochtend (in de oneven week) van 9.30 – 12.00 uur kan men hier terecht.

Schilderen, beeldhouwen, boetseren en tekenen behoren tot de mogelijkheden om op een laagdrempelige manier kennis te maken met beeldende materialen. Beleef het mee!

Beeldende expressie kan bijdrage aan het vergroten van de kwaliteit van leven, je weer sterk voelen en trots te zijn op wie je bent.  Plezier in het bezig zijn met de beeldende materialen helpt om te kunnen ontspannen, tot rust te komen en de balans te hervinden.

De kracht van de open inloop bij Stichting Chaja zit er vooral in dat je zelf kunt bepalen wat je wilt gaan doen en hoe je het gaat aanpakken. Je hoeft niet creatief te zijn je mag dingen uitproberen, ervaren waardoor je nieuwe mogelijkheden in jezelf kunt ontdekken.

Je kunt binnen de open inloop ook kennismaken met de verbeeldingstoolkit. In deze verbeeldingstoolkit zit een veelvoud aan eenvoudige oefeningen, suggesties en materialen om je verbeelding te gaan benutten, voor het versterken van je draagkracht en je veerkracht in moeilijke tijden en voor herstel.

“Als ik schilder, ontdek ik mijzelf”

stichting chaja