Singer songwriting-1131099734.jpg

Open podium!

Op vele plekken wordt Kunst gemaakt; muziek, dans, beeldende kunst, theater.
Ook in de coronatijd is er gezocht naar mogelijkheden om Kunst te blijven maken, want Kunst maakt gelukkig!
En Kunst verdient een podium, altijd!
Deze pagina biedt een plek om Kunst te tonen, in welke vorm dan ook.


Lied 'Zonder Publiek' door Wendy Bressers

Het leven in de coronatijd is niet gemakkelijk. We hebben er allemaal last van. Muzelinck is trots op haar muziekleerlingen (en hun ouders) en de docenten. Zij hebben zich op fantastische wijze ingezet om de online muzieklessen zo leuk mogelijk te maken! Zangdocent Wendy Bressers heeft er een liedje over geschreven, met hulp van haar leerling Rens Demont. Met dank aan Dennis Demont voor de montage!

De Trombonino’s toch samen

Elk jaar gaan de Trombonino's, de jongste tromboneleerlingen van de muziekscholen Factorium (Tilburg) en Muzelinck op kersttournee. Ze spelen dan kerst-, Efteling- en andere liedjes op sfeervolle kerstevenementen in en rond Tilburg en Oss.

Trombonedocent Hans Sparla geeft zijn prilste leerlingen hiermee een geweldige ervaring en extra stimulans voor het oefenen op dit moeilijke instrument. Hans maakt speelbare arrangementen en begeleidt zijn pupillen met de accordeon.

Kinderen die dit ook leuk vinden kunnen zich aanmelden voor een proefles. Als ze dan op les gaan mogen ze volgend jaar al met de Trombonino’s mee op kersttournee. Als dat van Corona mag natuurlijk.

Omdat de Trombonino’s door Corona niet mogen samenspelen maken ze samen filmpjes. De jonge muzikanten spelen thuis videootjes in die hun docent monteert en op YouTube zet.

De Trombonino’s bestaan sinds 2008 en traden op bij de Santa Run in Oss, Lampionnentocht Oss, Kerst in Hoessenbosch Berghem, de Dwalerij en het Spoorpark in Tilburg, Kerstvertelling in de Heemschuur Goirle en nog veel meer.

Van de podia verwachten de Trombonino’s een hartelijke ontvangst met lekkers, chocomel en een wafel of zoiets, en publiek natuurlijk!

Contact: hanssparla@hetnet.nl en 06-14060897
Docent trombone Factorium Tilburg en Muzelinck Oss

De Trombonino's.jpg

Serie 'De hobo, dat ben ik!'

Met trots presenteert hoboïst en Muzelinck-docent Anne-Marie van Mierlo de serie:

De hobo, dat ben ik! Le hautbois, c'est moi! The oboe, that's me!

Hierin vertellen hoboïsten- jong en oud- waarom zij hobo spelen en laten zij ook wat van hun hobospel horen. Kaatje bijt tijdens deze 1e aflevering het spits af, en dat doet ze goeoeoed!!

Veel plezier met kijken en... mocht je nu zelf ook graag een aflevering vullen met jóúw hobokunsten, dan kan dat! Stuur een berichtje en we vinden elkaar!

Aflevering 1️
Kaatje speelt op haar hobo het liedje "American Petrol" en vertelt wat zij zo leuk vindt aan het hobo spelen! We maken ook kennis met Mala. 😊 In de leaders hoor je muziek van Maurice Ravel. In deze muziek heeft de hobo de hoofdrol!
Uit “Le Tombeau de Couperin” van Maurice Ravel: Prélude en Rigaudon

Kunstwedstrijd

Wij hebben een kunstwedstrijd georganiseerd voor kinderen en hebben alle kinderen uitgenodigd om een kunstwerk te maken. De kinderen mochten zelf weten wat ze wilden maken: een schilderij, tekening of een knutselwerk.

Een foto van het winnende kunstwerk is afgedrukt op één van de ramen van Muzelinck en blijft daar 1 jaar hangen!

We hebben prachtige kunstwerken ontvangen! Het was dan ook erg moeilijk om een keuze te maken.
Uiteindelijk hebben we voor 2 winnaars gekozen. Deze kunstwerken zijn inmiddels zichtbaar op een raam van Muzelinck.
Onderstaand zie je alle kunstwerken. Bij de winnaars zie je een 1 staan.
De werken waar de jury nog extra lang bij stil heeft gestaan vanwege de originaliteit of omdat het wel heel knap gemaakt is, hebben we nog een 'eervolle vermelding' gegeven. Maar begrijp ons niet verkeerd:

Wij vinden echt ALLE werken fantastisch!

wedstrijd raamstickers (004)-1.jpg
wedstrijd raamstickers (004)-2.jpg
wedstrijd raamstickers (004)-3.jpg
wedstrijd raamstickers (004)-4.jpg
wedstrijd raamstickers (004)-5.jpg
wedstrijd raamstickers (004)-6.jpg
wedstrijd raamstickers (004)-7.jpg
wedstrijd raamstickers (004)-8.jpg