Fantastival 2.jpg

Evenementen

Fantastival 2022 gaat door op 10 juli 2022

Deelnemers kunnen zich nog melden tot en met 31 maart

Voor het eerst in de geschiedenis vindt Fantastival dit jaar plaats in juli in plaats van september. Al twee keer heeft Muzelinck Fantastival moeten annuleren vanwege de coronamaatregelen. In nauw overleg met de gemeente is er besloten om Fantastival in juli te laten plaatsvinden. Muzelinck wil het amateurveld niet langer laten wachten en hen een podium bieden. Daarnaast wil Muzelinck het Osse publiek verrassen met een nieuwe vorm van Fantastival; editie 2022 zal in een paradevorm plaatsvinden.

Fantastival is een straattheater festival dat voor iedereen vrij toegankelijk is. Het publiek ziet optredens van lokale verenigingen, kunstenaars, dansers en zangers afgewisseld met professioneel (inter)nationaal straattheater. Muzelinck is nog op zoek naar deelnemers. Zij kunnen zich nog tot en met 31 maart aanmelden door een mail te sturen aan fantastival@muzelinck.nl.

Fantastival De Parade
Fantastival is een laagdrempelig evenement waarbij de ontmoeting, het kennismaken met diverse kunstvormen, het verrassen en het inspireren heel belangrijk is. Er komt dit jaar een parade door het centrum van Oss. Er zijn in de route ook drie vaste punten waar een programma is. Deze punten zijn het grasveld voor Muzelinck (tevens startpunt Parade), het Barbara park (bij de Groene Engel) en het Jan Cunen park.

Muzelinck zoekt deelnemers
In de voorbereiding voor Fantastival 2022 heeft Muzelinck al contact gezocht met koren, muziekgezelschappen, toneelverenigingen, dans- en balletscholen, beeldend kunstenaars, culturele instellingen én voor het eerst nu ook met carnavalsverenigingen.

Alle groepen die zich voort kunnen bewegen, kunnen deelnemen aan de Parade. Op de vaste punten kunnen groepen optreden die niet tot hun recht komen in de voortbewegende route of die zich niet kunnen verplaatsen. Er is veel mogelijk. Muzelinck vraagt deelnemers zich te melden (tot en met 31 maart 2022) door een mail te sturen aan fantastival@muzelinck.nl.

Samen creëren
In het voortraject worden een drietal acts voorbereid waarin er verrassende samenwerkingen zullen ontstaan tussen amateurkunstenaars en professionals. Muzelinck heeft hiervoor de samenwerking gezocht met theaterregisseur Peter van Aar. Peter is reeds begonnen met de voorbereidingen en zal deze acts regisseren. De acts kunnen zowel op de vaste plekken als in De Parade gespeeld worden.
Het thema van Fantastival De Parade is zomers en kleurrijk. De deelnemers kunnen zich onder andere laten inspireren door de volgende woorden: Happy * Zomer * Strand * Zee * Verbinden * Samen * Kleur * Ballonnen * Eropuit gaan * Zuid-Amerikaans carnaval

Fantastival is een unieke samenwerking tussen vele betrokkenen. Het festival wordt elk jaar in opdracht van de gemeente Oss georganiseerd door Muzelinck Centrum voor de Kunsten. Bij elke editie is er een enthousiaste medewerking van culturele amateurgezelschappen uit de gemeente Oss en komen er professionele straatartiesten uit binnen- en buitenland om mensen in contact te brengen met verschillende vormen van cultuur.