Fantastival 2.jpg

Evenementen

Zomerfestival Ruwaard en Schadewijk

In de laatste week van de zomervakantie organiseert Muzelinck in de wijken Schadewijk en De Ruwaard een Zomerfestival voor de bewoners. Er zijn diverse activiteiten voor kinderen en ook de volwassenen kunnen mee genieten.

Wil je het exacte programma zien? Kijk dan op:

Programma Zomerfestival Schadewijk

Programma Zomerfestival Ruwaard

Flyer Zomerfestival Ruwaard digitaal.jpg
Flyer Zomerfestival Schadewijk digitaal.jpg

Fantastival

Fantastival is een unieke samenwerking tussen vele betrokkenen. Het festival wordt elk jaar in opdracht van de gemeente Oss georganiseerd en gecoördineerd door Muzelinck. Bij elke editie is er een enthousiaste medewerking van culturele amateurgezelschappen uit de gemeente Oss en komen er professionele straatartiesten uit binnen- en buitenland om mensen in contact te brengen met verschillende vormen van cultuur.
Koren, muziekgezelschappen, toneelverenigingen, dans- en balletscholen, beeldend kunstenaars, culturele instellingen en niet te vergeten heel veel vrijwilligers melden zich ieder jaar aan om hier aan bij te dragen. Fantastival staat garant voor een gezellige sfeer maar ook verrassing, interactie en kwaliteit zijn belangrijk, waarbij de straat het grootste podium is.

Fantastival 2021 wordt anders dan je gewend bent. Door corona zijn er veel beperkingen, maar wij denken juist graag in mogelijkheden. Eén ding is zeker; Fantastival moet dit jaar zeker doorgaan en dus op een veilige, 'coronaproof' manier worden georganiseerd. Maar wel met dezelfde ingrediënten; een samenspel van optredens door professioneel straattheater en lokale verenigingen die zorgen voor verrassing, verwondering, ontmoeting, ontspanning & plezier voor deelnemers en toeschouwers. Op 19 september 2021 presenteert Muzelinck Fantastival De Parade! Er trekt een prachtige parade voorbij vol optredens. Daarnaast zijn er optredens op het grasveld bij Muzelinck, De Groene Engel en in het park bij Museum Jan Cunen. Kijk voor meer informatie op www.fantastival.nl.

Fantastival 2019 1.jpg

Muzelinck en Theater De Lievekamp presenteren: De Osse Nacht

Een avond en een stukje nacht vol muziek, theater en dans op verschillende podia in een ontspannen ‘festivalsfeer’. De Osse Nacht is een kunstfestival dat een podium biedt aan zoveel mogelijk amateurkunstenaars uit Oss en omgeving. Voor iedereen die wil beleven, optreden, zijn/haar talent wil laten zien, zich wil laten verrassen en vooral wil genieten van verschillende kunstvormen.

De bezoekers worden getrakteerd op een diversiteit aan optredens; van klassieke muziek tot punkmuziek, van linedance tot buikdanseressen, theater, poëzie, kunstexposities en nog veel meer!
Het is dé plek van ontmoeting voor alle verschillende amateurkunstenaars die onze regio rijk is.
Van beginners tot gevorderden en van solisten tot groepen, iedere creatieveling kan zich presenteren en laat zich zeker ook inspireren.

De Osse Nacht vindt jaarlijks in juni plaats bij Muzelinck en Theater De Lievekamp.

De Osse Nacht 5.jpg