Muziekverenigingen.jpg

Verenigingen

We werken graag samen met verschillende amateurkunstverenigingen in de regio. Zo verzorgen we onder meer muzieklessen voor leden van muziekverenigingen. Daarnaast weten steeds meer koren, organisaties voor dagbesteding, dans- en balletscholen, bandjes en ateliergroepen de weg naar ons te vinden en faciliteren we met onze ruimtes en faciliteiten aan de Raadhuislaan een groeiend aantal amateurkunstverenigingen, initiatieven, groepen en aanbieders. Hierdoor ontstaan kruisbestuivingen en waardevolle ontmoetingen. Onze rol als facilitator voor actieve kunstbeoefening breiden we verder uit en ontwikkelen we naar een heuse culturele ontmoetingsplek!

Op deze pagina vind je de verenigingen met wie Muzelinck al samenwerkt.

Stadsharmonie KVA

Bij Stadsharmonie KVA is er plaats voor jong en oud. Al 186 maken we muziek en we blijven dit nog lang doen. Wil je drums of ander slagwerk of een blaasinstrument gaan spelen of speel je dat al, dan heeft KVA een plaats voor jou!

Na het beginnersorkest Opmaat, waar je al na 1 jaar muziekles mag komen spelen, kom je bij het studie-orkest. En met je B-diploma kun je bij het harmonieorkest gaan spelen. Houd je ook van carnavalsmuziek dan is The Blue Band een goede keuze. Verder heeft KVA nog een kamerorkest KamerOsso, dus ook de violisten vinden een fijne plaats bij KVA.

Omdat we bij KVA een goede muzikale opleiding belangrijk vinden, werken we nauw samen met Muzelinck. Als KVA-lid krijg je daarom ook korting op de kosten van de muziekles bij Muzelinck.

Dus, speel je een instrument of wil je dat graag gaan doen, kom dan snel eens kijken bij Stadsharmonie KVA.

Kijk maar eens op onze site www.kvaoss.nl en wil je alvast van onze muziek genieten kijk dan op ons eigen YouTube kanaal.

NMJFotoworks KVA groepsfoto's-4 (002).jpg

Muziekvereniging Hartog

Muziekvereniging Hartog uit Oss is opgericht in 1928, oorspronkelijk een van de personeelsverenigingen van de Hartogs- Fabrieken. Tegenwoordig is de muziekvereniging geheel zelfstandig, maar heeft nog veel banden met Oss en omgeving.

Muziekvereniging Hartog bestaat uit een jeugdorkest, fanfare en slagwerkgroep. Alle groepen repeteren op donderdagavond, waarbij de jeugd repeteert van 18.45-19.45u, en de fanfare en slagwerkgroep van 20.00 - 22.00u. Momenteel vinden repetities plaats in het voormalige belastingkantoor, aan de Lievekamplaan 1 te Oss. Vanaf medio 2021 repeteert de vereniging in hun nieuwe clubgebouw.

Op deze website is allerlei informatie te vinden over de vereniging, de verschillende orkesten en geplande optredens en activiteiten: www.mvhartog.nl

Hartog.jpg

Fanfare Aurora

Fanfare Aurora is de plek voor muziek en gezelligheid in Heesch! Wat kun je van ons verwachten als je lid wordt van Aurora? Je krijgt van ons een instrument, waarmee jij lessen kunt gaan volgen bij de Muzelinck. Nadat je maximaal één jaar lessen hebt gevolgd, mag je doorstromen naar ons jeugdorkest. In het jeugdorkest ga je met leeftijdsgenoten muziek maken en leer je hoe het is om samen met hen muziek te maken. Tijdens optredens kun je dan aan jouw vrienden en familie laten zien wat je allemaal hebt geleerd tijdens de lessen en de repetities.

Als je weer een stapje verder bent, dan zijn er doorstroommogelijkheden naar ons opleidingsorkest Aurora Con Brio en het Fanfareorkest. Naast samen muziek maken, houden wij er ook van om leuke dingen samen te doen. Zo is er ieder jaar een jeugddag waarbij we verschillende activiteiten ondernemen en hebben we in ons repetitielokaal een tafelvoetbaltafel, zodat je al jouw (nieuwe) vrienden kunt uitdagen voor een potje tafelvoetbal!

Wil je meer informatie over onze vereniging? Neem dan contact met ons op via secretariaat@fanfare-aurora.nl of kijk op onze website www.fanfare-aurora.nl

Aurora.jpg

Muziekvereniging W.I.K.

Word jij ook zo enthousiast van muziek? Alléén muziek maken is leuk, maar samen musiceren is nog veel leuker! Samen met een compleet orkest geeft dit een enorme kick!

Nog helemaal geen ervaring of juist wel? Bij muziekvereniging W.I.K. is voor iedereen plek.

Hoe jong of oud je ook bent, je voelt je ongetwijfeld thuis bij ons. Want wij durven wel te stellen dat we een keigezellige club zijn. Lekker muziek maken en een goed optreden neerzetten, maar ook de gezelligheid eromheen telt.

Je kunt bij ons een muzikale opleiding volgen waarbij professionele docenten je zowel de theorie als de praktijk bijbrengen. Wanneer je de eerste muzikale skills onder de knie hebt, mag je meespelen in ons opleidingsorkest. Vanaf dan wordt het echt leuk en wordt je klaargestoomd voor het echte muzikale werk bij het fanfareorkest of de slagwerkgroep. Vind je het leuker om te dansen? Dan zijn de majorettes misschien wel iets voor jou.

Ons repertoire is gevarieerd: van musical- en filmmuziek tot concertwerken en bekende hits.

We laten ons graag zien en horen. Het hele jaar door hebben we kleine en grote optredens.

Ook organiseren we allerlei leuke activiteiten voor de (jeugd)leden.

Volg ons op Facebook of kom gezellig een keer kijken!

www.wikgeffen.nl

WIK Geffen.jpg

Muziekvereniging Per Ardua ad Astra

De harmonie in Megen is een vereniging met circa 75 leden. Samen met plezier muziek maken dat is de bedoeling. Je leert veel en je doet mee aan optredens. Vooral voor de jeugd hebben we veel extra activiteiten. Dus naast inspanning voor muziek ook ontspanning! Ieder jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd buiten de muziek om zodat iedereen elkaar goed leert kennen en er echt een hechte club ontstaat.

De harmonie heeft 3 muziekgroepen:

Harmonie orkest. In dit orkest spelen kan als je het muzikale A-diploma hebt of als dirigent en bestuur van mening zijn dat het niet hebben van dit diploma geen belemmering is. Het orkest staat onder leiding van Theo van de Weijer. De repetitietijden zijn elke maandag van 19.15 tot 21.15 uur in zaal Plein1 van Acropolis.

Opleidingsorkest. In dit orkest kunnen alle leden spelen die nog geen muziekdiploma hebben maar zover zijn met hun lessen dat samenspel mogelijk is. Stan Smits heeft de leiding over het opleidingsorkest. De repetities zijn elke maandagavond van 18.15 tot 19.00 uur in zaal Plein 1 van Acropolis.

Slagwerkgroep. Voor onze drummers hebben wij aansluitend aan betreffende lessen een percussiegroep onder leiding Beat it slagwerkopleidingen. Hier wordt vooral het samenspel geoefend en ervaren de kinderen hoe leuk het is om samen muziek te maken.

http://harmoniemegen.nl/

Per_ardua_ad_astra.jpg

Muziekvereniging Sint Lambertus Nistelrode

Onze muziekvereniging is het muzikaal kloppend hart van Nistelrode. Daarnaast proberen we als vereniging actief een bijdrage te leveren aan het sociale en culturele leven ons dorp. We nodigen je van harte uit om mee te doen. Je kunt bij ons terecht voor muziekles of om mee te spelen in onze orkesten. Jong, oud, beginner of gevorderd: wees welkom!

Muziekles en repetities organiseren we in ons Cultureel Centrum Nesterlé in Nistelrode.

Onze vaste repetitieavonden zijn:

  • Fanfareorkest op maandagavond van 19.30 - 21.30 uur
  • Jeugdslagwerkgroep op woensdag van 16.30 - 17.30 uur
  • Slagwerkgroep op woensdag van 18.00 - 19.30 uur

Muziekles volg je in afstemming met jouw docent.

Meer informatie over onze vereniging, activiteiten en muziekles lees je op onze website: www.fanfarenistelrode.nl. Heb je vragen? Neem contact op met ons secretariaat via: secretariaat@fanfarenistelrode.nl

WIK__27_april_2016.jfif

Muziekvereniging Berghem

Harmonie Concordia is volop in ontwikkeling. Vanaf nu zullen wij dan ook verder gaan onder de naam Muziekvereniging Berghem.

Muziekvereniging Berghem leidt muzikanten op en organiseert muziekgerelateerde evenementen. Graag bieden we iedereen die wil de kans om samen muziek te maken. We werken daarin regelmatig samen met andere verenigingen of personen.

Ieder muziekinstrument is bij ons welkom. En het maakt niet uit wat je niveau is. We hebben plek voor je als je wilt kennismaken met een instrument, wanneer je al een tijdje muziek maakt en wanneer je een ervaren muzikant bent.

Als je op zoek bent naar een muziekopleiding, coaching, een instrument, mensen om samen mee muziek te maken of een optreden: Zoek niet verder en neem eens contact op. We ontmoeten je graag op één van onze repetities.

Muziekvereniging Berghem.jpg

Stadsharmonie OBK Ravenstein

Al meer dan 125 jaar is de harmonie 'Oefening Baart Kunst' een vaste waarde voor en nauw verbonden met het stadje Ravenstein. OBK leidt samen met Muzelinck leerlingen op in de instrumentale kunst en probeert de liefde daarvoor over te brengen. Dat begint al op de basisscholen, waar leden muzieklessen in de klassen verzorgen en muzikale projecten uitvoeren.

Voor de beginnende blazers en slagwerkers hebben wij een gezamenlijk opleidingsorkest met muziekvereniging Hubertus uit Herpen, genaamd Toettie.

Bij een zeker niveau stromen de leerlingen door naar het harmonieorkest. Dit orkest verzorgt concerten en serenades in Ravenstein en de omringende kerkdorpen. Vaste optredens zijn het nieuwjaarsconcert, het koningsconcert en het zomeravond grachtenconcert in de buitenlucht en verschillende gildefeesten. Daarnaast zijn er ook speciale projecten, zoals de zeer geslaagde Sing along concerten, waarbij het publiek kan meezingen. OBK kijkt daarmee naar de toekomst, waarbij allerlei vormen van samenwerking met andere muziekvormen worden opgezocht.

meer info:

facebook/stadsharmonieobk

www.stadsharmonieobk.nl

info@stadsharmonieobk.nl

OBK_2014-Groepsfoto.jpg

Big Band Oss

Zeg je Big Band Oss, dan zeg je eigenwijs, eigentijds, eigenzinnig, swingend. Mooie ballads worden afgewisseld met funky nummers. Composities van de eigenzinnige Charles Mingus, swingende arrangementen van Count Basie en eigentijds werk van Pat Metheny worden door eigenwijze muzikanten met veel overgave gespeeld.

Je zegt ook Angelo Verploegen, het Rozenbeg trio, Maino Remmers, Bert Boeren. Opgericht in april 1975 door leden van de hofkapel de Konthamers, muziekvereniging Hartog en stadsharmonie KAVA. Dirigent waren destijds o.a. Bert de Knegt, Jan Meijvis, Charles Ceulemans, Henk Kraus en Leon van Balkom. De band staat nu onder leiding van de ambitieuze saxofonist Nico Gerhard die ook verbonden is aan het conservatorium ArtEZ.

Zoals veel verenigingen is de band geconfronteerd met het coronavirus; optredens afgelast, repetities die niet door konden gaan. Langzaamaan zijn we de draad weer aan het oppakken. Een van de laatste optredens was een heerlijk nieuwjaarsconcert met zanger Ronald Douglas in de ronde foyer van de Lievekamp (foto).

Big Band Oss.jpg