Logo STOOOM.jpg

STOOOM

Wat is STOOOM?

STOOOM staat voor onderzoeken, ontdekken en ondernemen. Kinderen gaan aan de slag met technologie en werken aan creatieve opdrachten. Zo gaan zij bijvoorbeeld een werkende robot bouwen met kosteloos materiaal en elektronica, maken zij een eigen film of ontdekken ze wat virtual reality inhoudt. STOOOM is gratis voor groepen 5 en 6 van basisscholen van Filios Scholengroep en SAAM*scholen.

STOOOM is een initiatief van zes partners. Filios Scholengroep, SAAM*scholen, Talentencampus Oss, Bibliotheek Oss, Het Hooghuis locatie Stadion en Muzelinck, centrum voor de kunsten. Gezamenlijk zorgen we voor inspirerende omgevingen waar je welkom bent om samen met je klas te onderzoeken, ontdekken en ondernemen. Daarnaast kun je materialen bij ons lenen en ondersteunen we je graag bij de transfer naar jouw klas.

Stooomlab Muzelinck 2.jpg
Stooomlab Stadion.jpg

Wat kun je doen bij STOOOM?

Op dit moment hebben we twee STOOOMlabs.

STOOOMlab Stadion - locatie Het Hooghuis Stadion, Mondriaanlaan 6 - groep 7 & 8
In STOOOM Stadion ga je ongeveer 2,5 uur aan de slag met 4 verschillende opdrachten:
* Science - je doet een aantal forensische onderzoekjes zoals haaronderzoek, hartslag, vingerafdrukken enz.
* Augmented en virtual reality - je ontdekt een nieuwe wereld door een VR-bril en ziet de mogelijkheden van augmented reality
* 3D ontwerpen - je gaat een 3D ontwerp maken en ziet hoe een 3D printer en een plotter werken.
* Programmeren - aan de hand van praktische opdrachten ontdek je de mogelijkheden van de micro:bit.

STOOOMlab Muzelinck - locatie Muzelinck, Raadhuislaan 18 - groep 5 & 6
In STOOOM Muzelinck ga je ongeveer 2,5 uur aan de slag met 2 verschillende opdrachten:
* Stop Motion - met je groepje ga je een verhaal bedenken voor een stop motion film, we maken hiervoor zelf decorstukken en maken gebruik van technieken als
live drawing.
* Wearables maken - BYOR bestaat uit elektronische elementen die je kunt gebruiken om je eigen wearables te maken. Hoe dat moet ontdek je in de workshop.

Praktisch
Hoe boek ik een bezoek bij STOOOM? Op onze website klik je op 'plan je bezoek' - vervolgens kies je welke groep je wilt inschrijven of dat je misschien een leskist wilt reserveren. Wij maken gebruik van het boekingssysteem van Muzelinck. Op school is waarschijnlijk al een inlog voor dit systeem aanwezig. Je krijgt direct wat praktische informatie over je bezoek. Zo is het bijvoorbeeld prettig dat je wat ouders/begeleiders meebrengt die begeleiden bij de diverse activiteiten.

Wat kost STOOOM? STOOOM is gratis voor groepen van Filios en SAAM. Externe partijen kunnen mogelijk tegen betaling ook gebruik maken van het STOOOMlab. Hiervoor kun je contact opnemen met Tessa (tessavanzadelhoff@stooom.nl).

EscapeVRoom

Wat is het project EscapeVRoom? Dit is een project dat geschikt is voor alle groepen 6. Zij gaan gedurende het schooljaar een escaperoom bouwen gebruikmakend van beeldende vorming, storytelling, technologie en meer. Muzelinck en STOOOM hebben samen een subsidie gekregen voor dit traject vanuit het Cultuurfonds. We sluiten het schooljaar af met een groot Escaperoomfestival. In de volgende nieuwsbrief lees je er meer over.

Meer weten? Kijk op www.stooom.nl of volg ons op sociale media Facebook/Twitter/Instagram/LinkedIn @stooomlab. We hopen jullie snel te ontmoeten in een van onze STOOOMlabs.