Tekenen en schilderen 9-12 jaar pexels-pragyan-bezbaruah-1720186.jpg

Tekenles kinderen (9 - 12 jaar)

Beeldende kunst
Doelgroep
Kinderen

Selecteer locatie om in te schrijven

Oss

Praktische informatie:

  • Het cursusgeld bedraagt € 99,00 euro voor 7 lessen.
  • Lesgeld is inclusief materiaal.
  • De lessen worden gegeven op vrijdag van 14.45-16.15 uur.
  • Deze cursus start op vrijdag 17 mei 2024.

Hoe zorg je ervoor dat wat je tekent en schildert niet alleen een mooie afbeelding van iets is of 'iets vertelt', maar ook onvoorstelbare dingen als stemming, sfeer en bepaalde gevoelens kan overbrengen op de toeschouwer?

Er is maar één verklaring: je hebt lijnen, vlakken en kleuren op heel nauwkeurig bepaalde plaatsen op het papier gezet; op zo'n manier dat er licht en donker, ruimte, bepaalde vormen en oppervlakten lijken te ontstaan. Deze onderdelen heten de beeldaspecten of beeldende aspecten: de onderdelen waaruit een beeld (of afbeelding) is opgebouwd.

De kunst van het tekenen en schilderen bestaat dus voor een groot deel uit het doordacht gebruiken van die onderdelen, met het doel om datgene wat je wilt laten zien zo duidelijk mogelijk in beeld te brengen.

Wil je ook leren tekenen en schilderen waarbij je die beeldaspecten doordacht gebruikt?

Daan Mijnders is freelance docente beeldende vorming, tekenen en schilderen. Ze geeft les in en buiten het onderwijs en o.a. in opdracht van verschillende centra voor de kunsten heeft ze diverse kunstzinnige projecten lopen.

Muzelinck vindt dat kunstbeoefening voor iedereen toegankelijk moet zijn. Ook voor kinderen uit gezinnen waar de inkomenssituatie niet toereikend is. Stichting Leergeld Oss Bernheze biedt dan uitkomst. Lees hier wat je kunt doen om hiervoor in aanmerking te komen. Stichting Leergeld helpt je graag verder!