Ingrid Friesen actiefoto.jpg

Ingrid Friesen

Beeldende kunst
Ingrid Friesen profielfoto.jpg

Ik hou van tekenen, als kind al. Samen met mijn zus droomde we hardop over de boeken die we samen zouden gaan maken. Zij schrijven, ik tekenen. Het was logisch dat ik naar de kunstacademie ging.
Sinds mijn afstuderen in 1996 heb ik aan allerlei illustratieve opdrachten gewerkt. Zo kwam mijn droom uit om zelf een prentenboek te schrijven en illustreren. En ook de samenwerking met mijn zus resulteerde in boeken! Ik maak geboortekaarten, logo’s en illustreer voor diverse educatieve uitgeverijen. Ik werk ook vaak voor particulieren en leg in persoonlijke portretten menig mijlpaal vast; geboorte, verlies, trouwen, verjaardagen, pensioen, diploma's en verhuizingen.

Naast deze mooie opdrachten maak ik ook eigen werk. Voor al mijn werk geldt dat het verhalend is, fantasierijk, bewegelijk en soms een beetje vreemd.

Als ik niet zelf teken, geef ik tekenles. Als vakdocent beeldend ken ik bijna alle basisscholen van Oss van binnen. Ik ontwikkel inspirerende en uitdagende lessen bij een thema. Ook geef ik trainingen aan leerkrachten om hun lessen proces gerichter te maken of om mee te denken over een leerlijn beeldend.

Wees welkom op mijn website www.ingridfriesen.nl
Volg me op Facebook en Instagram (Graag!)