Blokfluit 1 _154948395.jpg

Blokfluit

Muziek
Doelgroep
< 12 jaar, > 12 jaar, Volwassenen

Selecteer locatie om in te schrijven

Oss

De blokfluit is een houten blaasinstrument: een soort buis die aan één uiteinde gedeeltelijk afgesloten wordt door een blok, vandaar de naam! De blokfluit komt uit een familie met verschillende types, grootten en klanksoorten. Je start bij ons meestal op de sopraanblokfluit. Na een tijdje kun je eventueel overstappen op de altblokfluit.

Wanneer je bekend bent met deze twee types (greepwijze en notatie), ontstaat er een wereld aan mogelijkheden. Je kunt in een grote groep spelen (sopraan, alt, tenor en bas), maar ook in een klein groepje aan je samenspel werken, bijvoorbeeld onder begeleiding van piano of klavecimbel. Het is aan jou!

Je moet voor deze cursus minimaal 5 jaar oud zijn.

Gedurende het hele cursusjaar is inschrijven mogelijk. De startdatum, lesdag en lestijd wordt samen met jou afgesproken.

Deze les wordt gegeven op locatie Muzelinck, Raadhuislaan 18 in Oss.

Tarieven gemeenten Oss en Bernheze

Muzelinck vindt dat kunstbeoefening voor iedereen toegankelijk moet zijn. Ook voor kinderen uit gezinnen waar de inkomenssituatie niet toereikend is. Jeugdfonds Cultuur Brabant biedt dan uitkomst. Lees hier wat je kunt doen om hiervoor in aanmerking te komen. Wij helpen je graag verder!