Patrick Lijdsman actiefoto.jpg

Patrick Lijdsman

Patrick Lijdsman.jpg

Patrick Lijdsman, beeldend kunstenaar, vormgever en poëet.

Sedert vele decennia bezig met vormgeving, poëzie en beeldende kunst. Ik ben oprichter van Galerie Vitrage, deelnemer aan vele regionale/landelijke exposities, initiatiefnemer voor culturele activiteiten en zit in meerdere denktanks/initiatiefgroepen. Daarnaast draag ik bij aan initiatieven van anderen, geef poëzie performances. Verder heb ik veel Community-art projecten gedaan.

Ik heb de Grafische school Eindhoven doorlopen, Sint Lucas Boxtel [etaleren, decoreren, reclame] en de Avondacademie Industriële Vormgeving Eindhoven.

Als vormgever ontwerp ik veel drukwerk, websites maar ook inrichtingen voor woningen, kantoren, gebouwen en musea.

Ik ben geboren in Den Haag op een paar honderd meter afstand van de zee, waardoor ik immer zilt gestemd ben. Water, zee, natuur en de liefde zijn vaak een startpunt voor een kunstwerk, gedicht of performance. Soms is het werk wrang en snijdend, soms is het zacht en dromerig.

Ik reageer vaak op maatschappelijke thema’s, denk conceptueel en ik houd van esthetiek in mijn werk. Vaak is er ook humor in verwerkt. Dit werk kan bestaan uit installaties, keramiek of fotografie.

www.patricklijdsman.nl

www.lijdsman.nl