Untitled design-19.png

Lucas Jansen

Muziek
Untitled design-19.png

Lucas Jansen (1996) bezat als kind een gebrande CD van Mozarts hoornconcerten die hij thuis veel draaide. Pas tien jaar later kwam hij erachter dat Herman Jeurissen de solist van de CD was. Lucas ging daarop bij Jeurissen studeren aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zijn Bachelor Hoorn behaalde met een focus op harmonieleer en barokcontrapunt. Zijn Master behaalde hij aan dezelfde school bij José Sogorb Jover en Jasper de Waal. Als onderdeel van die Master studeerde hij ook af op de natuurhoorn bij Teunis van der Zwart.

Lucas heeft gespeeld in o.a. Het Balletorkest, het Metropole Orkest, Philharmonie Zuid-Nederland, Nieuwe Philharmonie Utrecht, Orkest de Ereprijs en professioneel hoornensemble Capricorno.

Naast zijn carrière op het podium is Lucas ook afgestudeerd als musicoloog aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn onderzoek en interesses liggen voornamelijk in de gebieden van geschiedenisfilosofie en eigentijdse esthetiek. Hij is daarom geïnteresseerd in hoe een artiest omgaat met historische (klassieke) muziek en eigentijdse ideeën en gevoelens in het muzikale spectrum van vandaag. Deze inzichten - van elektronische tot 17e-eeuwse muziek - neemt hij ook graag mee in zijn artistieke projecten.