Elly Brouwers.jpg

Elly Brouwers

Muziek
Elly Brouwers.jpg

Ik ben al vele jaren werkzaam als viooldocente, waarvan ruim 20 jaar bij Muzelinck. Hierdoor heb ik een ruime ervaring opgebouwd met lesgeven, aan zowel beginnende als gevorderde leerlingen.

Ik heb me o.a. gespecialiseerd in het lesgeven, door na mijn afstuderen aan het conservatorium te Maastricht workshops en masterclasses te volgen bij grote pedagogen zoals Sheila Nelson, Egon Sassmannshaus en Qui van Woerdekom . Vele van mijn leerlingen behaalden prijzen op concoursen en zijn doorgedrongen tot grote podia of spelen in diverse orkesten.

De leerling , maar vooral de wensen van de leerlingen staan centraal in de lessen.

Vanaf 4 jaar is het mogelijk om te starten met vioolles. Speciaal voor deze doelgroep werk ik met een eigentijdse speelse vioolmethode. Uiteraard is het ook mogelijk om op latere leeftijd te starten. Plezier in vioolspelen staat altijd voorop ! Motivatie en doorzettingsvermogen zijn belangrijk om goed viool te leren spelen. Alle leeftijden en niveaus zijn van harte welkom. Klassiek repertoire, maar ook popmuziek behoort tot de mogelijkheden. De viool is een prachtig instrument waarin je al je gevoel kwijt kan !

Zelf speel ik regelmatig solo of in kamermuziekensembles en ad-hoc orkesten. Daarnaast maak ik deel uit van een werkgroep van de ESTA die zich bezig houdt met de programmering en herziening van de landelijke exameneisen. Ook verzorg ik het project Strijkkracht op diverse basisscholen in de omgeving.

In Oss geef ik les op maandag, donderdag en vrijdag. Op maandag tevens nog in Heeswijk-Dinther, en op vrijdag te Heesch.

Naast Muzelinck ben ik ook nog werkzaam bij Muzebox , www.muzebox.nl en bij Medez : www.medez.nl