Bruno.jpg

Bruno Alonso Iglesias

Muziek
Bruno.jpg

Bruno Alonso Iglesias is een Spaanse saxofonist die inmiddels in Nederland gevestigd is. Hij wordt vaak beschreven als een "veelzijdige en smaakvolle" muzikant met een "warm maar altijd kleurrijk" geluid. Hij is ooit op zoek geweest naar nieuwe muziek en naar manieren om de mogelijkheden van zijn instrument uit te breiden. Dit heeft hem ertoe gebracht om een ruim bereik aan muziekstijlen te ontdekken en te omarmen: van (eigen) transcripties van barok- en romantische muziek tot hedendaagse muziek. Hij heeft daarom meerdere opmerkelijke composities gemaakt, maar hij verwaarloost het traditionele saxofoonrepertoire ook niet.

Bruno behaalde in 2022 zijn Master diploma Klassieke Saxofoon als student van Andreas van Zoelen in het Conservatorium van Tilburg. Hij is een actieve solo- en kamermuziekspeler, en een bijzonder ervaren orkestmusicus. Op dit gebied zette hij zijn eerste stappen in Spanje door de hand van het Saxofoon Orkest van Redondela (OSR), en sindsdien speelt hij als solist, neemt hij albums op en toert hij door heel Europa met harmonie-, fanfare- en symfonieorkesten.

Hij heeft ook jazz gestudeerd en uitgevoerd, en heeft actief masterclasses gevolgd van musici zoals Jean Pennings, Martien Maas, Harry White, Ryo Noda, Claude Delangle, Arno Bornkamp, Sander Teepen, Joshua Hyde, het RĂ scher Saxophone Quartet en het Berlage Saxofoonkwartet.

Bruno is gepassioneerd over muziekeducatie, en geeft zowel saxofoon- als muziektheorielessen sinds zijn 18de. Tijdens zijn lessen staan de leerling en zijn of haar interesses centraal, maar hij probeert ook om zijn liefde voor de saxofoon en voor karaktervol muziek maken altijd door te geven.