samen werken

OPROEP deelname Denktank Diversiteit en Inclusie.

Datum
1 februari 2023 09:00

Samen werken we aan het stimuleren van kunstbeoefening voor alle inwoners van Oss. We willen kunst en cultuur graag zo toegankelijk mogelijk maken. Maar hoe toegankelijk is ons aanbod en herkent iedereen zich in onze organisatie? Zijn er wensen onder de inwoners die we helemaal niet in beeld hebben?

Over die vragen willen we graag met een Denktank Diversiteit en Inclusie gaan nadenken. Samen met deze denktank van mensen met verschillende ervaringsgebieden willen we gaan zoeken naar concrete werkwijzen om meer mensen bij kunst en cultuur en specifiek bij Muzelinck te betrekken.

Ben je of ken je iemand die wil deelnemen aan deze denktank? Laat het dan weten door een mailtje te sturen naar Ilse ten Tije (ilse.tentije@muzelinck.nl).

Nog even voor de volledigheid:
Diversiteit gaat over de soorten verschillen die we met elkaar kunnen ervaren. Over de zichtbare (huidskleur, man/vrouw, leeftijd) en de onzichtbare (gender, religie, cultuur, karakter, overtuigingen, politiek, etc.). Diversiteit gaat over de mix van verschillen tussen mensen: demografisch (leeftijd, religie, gender, seksuele diversiteit, cultuur), fysieke mogelijkheden, maar ook over verschil in karakters, opleidingsniveau, vakgebieden, organisatiecultuur, etc.
Kortom, diversiteit gaat over alle verschillen tussen mensen. (definitie: Jam Cultures)

Inclusie is dat iedereen zichzelf mag zijn en kan meedoen in het grotere geheel. Iedereen is volwaardig en we creƫren vanuit onze verschillen en vanuit gelijkwaardigheid. Dat maakt ons sterker en professioneler.