DSC_1147 Theater LIEVE.JPG

Nieuwe Theaterschool in Oss

Datum
28 mei 2021 09:00

LIEVE Theaterlessen & Regie wordt huisgenoot van Muzelinck

Per juni start er een nieuwe theaterschool in Oss: LIEVE Theaterlessen & Regie.
De lessen worden gegeven door de Bossche regisseur en theaterdocent Lieve van Tuijl.

Zij geeft de theaterlessen (in eigen beheer) bij Muzelinck aan de Raadhuislaan in Oss.
Vanaf september starten er theatercursussen van 12 lessen voor kinderen van 6-12 jaar.

Het cursusaanbod van LIEVE Theaterlessen & Regie is te vinden op deze website, bij cursussen. Meer informatie over Lieve is te vinden op www.lievevantuijl.nl.


Samenwerking met Muzelinck
Omdat er nog maar weinig theateraanbod is in Oss, is Muzelinck op zoek gegaan naar een geschikte partij. Het is de rol van Muzelinck om ervoor te zorgen dat inwoners van Oss en Bernheze zo veel mogelijk verschillende kunstvormen kunnen beoefenen, zo ook theater.

Daarnaast is Muzelinck de plek waar mensen elkaar ontmoeten en geïnspireerd raken door elkaar.

Dennis Spanjers (Muzelinck): ‘Lieve kwam met haar theatergroep optreden tijdens De Osse Nacht van 2019. Zo heb ik Lieve leren kennen en direct kunnen zien dat zij kwaliteit in huis heeft. Recent heb ik opnieuw contact met haar gezocht en gevraagd of zij met haar theaterschool bij Muzelinck in het pand zou willen starten met theaterlessen. Wij hebben hiervoor prachtige faciliteiten en we willen graag weer een theaterschool in Oss hebben’.


LIEVE Theaterlessen & Regie
Lieve van Tuijl is 6 jaar geleden begonnen in Den Bosch. ‘Er was daar nog maar heel weinig; je kon vrijwel nergens theaterlessen volgen. Ik ben zelf huis-aan-huis flyers gaan verspreiden en heb op die manier mensen weten te enthousiasmeren. Inmiddels is mijn theaterschool LIEVE in Den Bosch gegroeid tot zo’n 50 leerlingen, kinderen en volwassenen. Ik zie het echt als mijn missie om ook in Oss de kinderen en mogelijk later ook volwassenen weer theater te laten maken en hen te laten ontdekken hoe leuk dat is! Ik ben ook zeer benieuwd of Oss het gemist heeft. Het is allemaal weer even nieuw natuurlijk, zeker na de coronaperiode waarin er veel niet mogelijk was. Ik hoop dat er veel kinderen komen kennismaken vanaf 16 juni. Er zijn 3 kennismakingslessen op woensdagmiddag, die ook los te volgen zijn.’