Jet.jpeg

Nieuwe directeur/bestuurder Muzelinck

Datum
1 december 2021 09:00

Muzelinck stelt met ingang van 1 december Jet Smeets aan als nieuwe directeur-bestuurder. Zij volgt Laura Wijnbelt op die de afgelopen zes jaar directeur/bestuurder van Muzelinck was.

Jet Smeets heeft ruime ervaring in de kunst- en cultuursector en was de afgelopen 4 jaar directeur van Cultuurbedrijf RIQQ in Rheden. De stap naar Muzelinck is een logische volgende stap in haar carriere.

Na ruim 6 jaar neemt directeur-bestuurder van Stichting Muzelinck, Laura Wijnbelt, afscheid. Haar opdracht was destijds om een vitaliseringsplan ten uitvoer te brengen. In de afgelopen jaren heeft Wijnbelt gebouwd aan wat Muzelinck nu is: een Centrum voor de Kunsten dat midden in de samenleving staat en zich met passie inzet voor kunst- en cultuurbeoefening. In nauwe samenwerking met het onderwijs, zorg- en welzijnspartners en andere culturele partners.

De opdracht van Smeets is niet minder eenvoudig. Zoals de ingezette koers van Muzelinck toekomstbestendig maken en de huisvesting van Muzelinck voor de lange termijn mede vormgeven.