Foto expo Door het oog van Jongeren.jpg

Foto expositie: Door het oog van jongeren

Datum
1 november 2021 09:00

Foto’s gemaakt door jongeren uit Heesch en omgeving

Momenteel vindt er bij Muzelinck een expositie plaats van foto’s onder de titel ‘Door het oog van jongeren’.
De expositie is onderdeel van een samenwerkingsproject van Ons Welzijn en Muzelinck. Het is mogelijk gemaakt met financiële steun van de gemeente Bernheze.

Onder begeleiding van jongerenwerker Kennith Coelen (Ons Welzijn) en docent Fotografie Yvonne Jansen zijn de jongeren tien weken aan de slag gegaan met verschillende opdrachten. Eén van de opdrachten was om een portret van burgemeester Moorman te maken. De burgemeester heeft hier haar medewerking aan verleend en daar zijn een aantal bijzondere portretten uit ontstaan. De tentoonstelling is verder aangevuld met foto’s uit de eigen leefwereld van de jongeren.

De jongeren komen tweewekelijks bij elkaar in jongerencentrum Checkpoint onder de naam We Together. Tijdens één van deze bijeenkomsten ontstond het idee om samen met Muzelinck een creatief project op te zetten. Het werd een project met fotografie. Doel van het project was om op een leuke en actieve manier de talenten van de verschillende jongeren verder te ontwikkelen. Kennith en Yvonne hebben het project verder uitgewerkt en samen met de jongeren een aantal opdrachten bedacht.

Eind september werden de foto's tentoongesteld in jongerencentrum Checkpoint in Heesch. Nu zijn de foto's nog tot en met 24 september te bezichtigen bij Muzelinck in Oss.