Met elkaar in gesprek tijdens bijeenkomst Cultuur ontmoet Onderwijs.jpeg

Cultuur ontmoet Onderwijs

Datum
21 november 2022 17:30

Bijeenkomst voor het onderwijs en (amateurkunst)verenigingen

Op maandag 21 november was er een interessante bijeenkomst bij Muzelinck. Wij brachten het onderwijs samen met de verenigingen en inspireerden ze met verschillende presentaties.
Suzan Lutke vertelde over haar boek 'Als de muziek er al is' en sprak uit haar eigen vele ervaringen. Wat gebeurt er als we er niet meer vanuit gaan dat de docent de leerling muziek moet leren maken, maar dat de docent de leerling uitdaagt zichzelf muzikaal te ontwikkelen? Wat ‘als de muziek er al is’ in onze leerlingen?

Heel interessant en prikkelend én makkelijk breder te trekken naar de andere kunstdisciplines.

KVA vertelde over het succes dat zij hebben door de samenwerking met de basisscholen. Zij verzorgen al sinds 2015 onder schooltijd een lesprogramma om de kinderen kennis te laten maken met de verschillende blaasinstrumenten, waarna ze kunnen gaan deelnemen aan de BlazersKlas.

En Jennemieke Snijders (Tinksel) vertelde over de door haar ontwikkelde methode Muziek en meer HaFa

Verenigingen en scholen werden gestimuleerd om de samenwerking verder op te pakken met als gezamenlijk doel: zoveel mogelijk kinderen in aanraking brengen met kunst en cultuur.

Met de juiste aanpak en door de kinderen te betrekken bereik je de kinderen en pas dan kan je ze echt enthousiasmeren.
Zowel de verenigingen en de scholen kunnen het niet alleen.
Muzelinck brengt deze partijen graag samen en begeleidt ze naar een (intensievere) samenwerking waarbij we de gezamenlijke doelen goed voor ogen houden.

Suzan Lutke presentatie tijdens Cultuur ontmoet onderwijs.jpeg