Verlies verwerken 7.jpg

Verwerkplaats Muzelinck

Datum
23 oktober 2023 11:00

Verwerken van verlies op kunstzinnige wijze

Door deze verwerkplaats willen wij mensen meer vertrouwd laten raken met verlies en rouw. Onderwerpen waar iedereen mee te maken heeft of krijgt, die bij het leven horen en waar nog heel wat taboe en onwetendheid omheen hangt. Ons doel is om je op kunstzinnige wijze sterker te maken door de informatie die je opdoet tijdens het kunstzinnige proces over wat verlies voor je betekent, hoe je er mee om kunt gaan en hoe je anderen kunt bijstaan. Kunstenaar en coach Daan Mijnders vertelt je er meer over in de video:

De bijeenkomsten gaan niet alleen in op verlies door dood, maar besteden ook aandacht aan andere verliessituaties die vaak ten onrechte onderbelicht blijven, zoals verlies van je gezondheid, werk, relatie of je toekomstperspectieven. Tijdens de bijeenkomsten, die in het teken staan van wisselende rouwthema’s, wordt kunstzinnig gewerkt, zoals schilderen, tekenen, schrijven en werken met klei. Hierdoor kom je in contact met beelden uit het onderbewuste, die vertellen wat van binnen leeft en niet te uiten is met woorden.

De ervaring leert dat dit een helende manier is om met verlies en rouw om te gaan. We werken in een groep, omdat je op die manier zal zien dat je niet de enige bent. Je ervaart steun, herkenning en leert van elkaar.

Interesse in de Verwerkplaats? Neem contact op met Angelique Alma: angelique.alma@muzelinck.nl