Illustratie vervoer naar cultuur op de Brabantse kaart

Muzelinck zet samen met partners vervoer naar cultuur op de kaart!

Datum
5 juli 2024 14:00

Veel scholen slagen er niet in om met leerlingen een culturele instelling te bezoeken, zoals een theater of museum. Waarom niet? Klassikaal vervoer, en alles wat daarbij komt kijken, is moeilijk te realiseren. De problemen waarmee leerkrachten en schoolleiders kampen, verschillen per school, stad of regio. Ze moeten echt overwonnen worden. Want cultuurbezoek is wezenlijk voor de ontwikkeling van elk kind.

Een themagroep - bestaande uit Kunstloc Brabant, Erfgoed Brabant en instellingen voor cultuureducatie waaronder Muzelinck slaat de handen ineen om het thema ‘vervoer’ op de agenda te krijgen van bestuurders en beleidsmakers.

Op 10 april 2024 organiseerden ze een bijeenkomst over het onderwerp vervoer. Tijdens deze bijeenkomst werd duidelijk hoe groot en algemeen verbreid het probleem is. Echter, voor het realiseren van plannen is een duurzame samenwerking met een goed idee en dekking van de financiële middelen een ‘must’.

Om het thema op de politieke agenda te krijgen is een brandbrief beschikbaar, ondertekend door een groot aantal partners uit het werkveld. De brandbrief wordt begeleid door een kunstwerk van Jan Rothuizen, waarin de problematiek op creatieve wijze in beeld wordt gebracht. Deze documenten kunnen door het hele werkveld gebruikt worden om (in een regio of gemeente) in gesprek te gaan met belangrijke stakeholders, en om meer bewustwording hierover te creëren.

Hier vind je de brandbrief en onderstaand de tekening van Jan Rothuizen.

Illustratie vervoer naar cultuur op de Brabantse kaart