Muziek op school 928092400.jpg

Filios leernetwerk Kunst en cultuur i.s.m. Muzelinck

Datum
28 maart 2024 11:00

Filios Scholengroep organiseert 3x per jaar voor al haar interne cultuur-coördinatoren (ICCers) een leernetwerk-bijeenkomst.

Vóór de bijeenkomst wordt de behoefte van de ICCers opgehaald door Anneliese Mank, kartrekker Kunst en cultuur binnen Filios scholengroep. De intermediairs van Muzelinck en Anneliese Mank stemmen in samenwerking met elkaar de inhoud van de leernetwerkbijeenkomsten af. De intermediairs zijn bij alle leernetwerk-bijeenkomsten aanwezig, zij beantwoorden de vragen van de ICCers en zorgen voor bijscholing en inspiratie in de verschillende kunstdisciplines.

De ICCers bezoeken hierbij meerdere culturele locaties. Ze zijn bijvoorbeeld in de ateliers van de Pauluskerk geweest om een workshop beeldende kunst te volgen, daarnaast hebben ze een theater- en muziekles in Muzelinck gevolgd. Ook een bezoek aan de tentoonstelling van Jan Cunen mocht niet ontbreken. Naast inspiratie wordt er ook gewerkt aan een plan onder de noemer 'Kwaliteitskaart' om Kunst en Cultuur in de scholen te borgen. Daarin wordt bijvoorbeeld de rol van de ICCer besproken.

Op deze wijze enthousiasmeren ze en leren ze van en met elkaar en maken de ICCers het cultuur-onderwijs op elke Filios-school rijker en daar zijn we met elkaar heel erg trots op!

Filios leeromgeving