pexels-andrea-piacquadio-3965676.jpg

Verwerkplaats

Sinds februari 2023 is Muzelinck gestart met de verwerkplaats.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die te maken hebben met verlies en rouw. Er worden 5 bijeenkomsten gepland en één intakegesprek met de docent. De bijeenkomsten zijn op donderdagavond of op vrijdagochtend.
Verwerkplaats - verwerken van verlies op kunstzinnige wijze

Door deze verwerkplaats willen wij mensen meer vertrouwd laten raken met verlies en rouw. Onderwerpen waar iedereen mee te maken heeft of krijgt, die bij het leven horen en waar nog heel wat taboe en onwetendheid omheen hangt. Ons doel is om je op kunstzinnige wijze sterker te maken door de informatie die je opdoet tijdens het kunstzinnige proces over wat verlies voor je betekent, hoe je er mee om kunt gaan en hoe je anderen kunt bijstaan.

De vijf bijeenkomsten gaan niet alleen in op verlies door dood, maar besteden ook aandacht aan andere verliessituaties die vaak ten onrechte onderbelicht blijven, zoals verlies van je gezondheid, werk, relatie of je toekomstperspectieven. Tijdens deze bijeenkomsten, die in het teken staan van wisselende rouwthema’s, wordt kunstzinnig gewerkt, zoals schilderen, tekenen, schrijven en werken met klei. Hierdoor kom je in contact met beelden uit het onderbewuste, die vertellen wat van binnen leeft en niet te uiten is met woorden. De ervaring leert dat dit een helende manier is om met verlies en rouw om te gaan. We werken in een groep, omdat je op die manier zal zien dat je niet de enige bent. Je ervaart steun, herkenning en leert van elkaar.

Na de inschrijving vindt een kort intakegesprek plaats met Daan Mijnders, de kunstenaar/coach die de bijeenkomsten begeleidt.

Kosten: €94,-
Materiaal, koffie, thee, water en een koekje zijn inbegrepen.

Inschrijven voor de verwerkplaats kan hier.