Roos van Well website.jpg

Roos van Well

Roos van Well website.jpg

Roos van Well is op 9-jarige leeftijd begonnen met vioolspelen. Daarnaast heeft zij ook piano en zang gevolgd en in een aantal jeugdmusicals gespeeld.

Roos heeft viool gestudeerd aan het Fontys Conservatorium bij Jenny Spanoghe, zowel in de richting uitvoerend als docerend musicus. Daarna heeft zij nog in verkorte deeltijd de Pabo afgerond.

Roos speelt graag in kamermuziekverband. Zij is o.a. violiste van het Shalosh Trio, een pianotrio dat zich naast klassieke muziek ook in het bijzonder wil richten op volksmuziek.

Behalve uitvoerend musicus is Roos ook een gedreven viooldocente. Zij doceert sinds 2009 aan Muzelinck te Oss. Leerlingen van haar behaalden prijzen bij het Prinses Christina Junior Concours, de Maassluise Muziekweek en de Concertgebouw Talentenjacht en diverse leerlingen zijn inmiddels doorgestroomd naar conservatoria (Den Haag, Tilburg, Utrecht).

In 2016 is Roos ook haar eigen vioolpraktijk gestart in het centrum van Den Bosch en in 2018 heeft zij in Kasteel Heeswijk Dinther een Kasteel Jeugdorkest opgericht dat een aantal keer per jaar optredens verzorgt in het Kasteel.

Meer informatie over Roos kunt u vinden op haar website: www.roosvanwell.com