Marcel van Wensen.jpg

Marcel van Wensen

Muziek
Marcel van Wensen.jpg

Marcel van Wensen studeerde in juni 2018 af voor de opleiding Master of Music met specialisatie slagwerk en elektronica aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Vanuit de opleiding volgde hij lessen bij o.a. Frank Wienk, Frank Wardenier en Niels Meliefste en masterclasses bij Ramon Lormans en Philippe Spiesser (FR).

Voordat hij aan de opleiding Master of Music begon studeerde hij aan hetzelfde instituut de opleiding Bachelor Slagwerk. Tijdens deze opleiding kreeg hij les van Marcel Andriessen, Peter de Vries en Hans van Oosterhout. Vanuit deze opleiding werkte hij samen met de dirigenten Arjan Tien, Etiënne Siebens en Jan Cober en volgde hij masterclasses bij Henrik Larsen (DNK), Momoko Kamiya (JPN), Arthur Lipner (USA) en Graham Johns (ENG).

Voordat hij aan de opleiding klassiek slagwerk begon studeerde hij ook aan hetzelfde instituut de opleiding Docent Muziek. Tijdens deze studie kreeg hij slagwerkles van Frans van Grinsven en Hans Raaijmakers. Voor zijn afstudeerscriptie ontwikkelde hij een formule waarmee alle kinderen in aanraking met muziek(instrumenten) kunnen komen. Deze formule probeert hij uit te werken bij diverse muziekverenigingen en muziekscholen.

Naast zijn werk als muziek- en slagwerkdocent bij Muzelinck - Centrum voor de Kunsten te Oss werkt Marcel als freelance slagwerker en docent. Zo speelde hij in het voorjaar van 2014 mee in de voorstelling 'Julius Caesar' van Het Zuidelijk Toneel en in het najaar van 2016 in de voorstelling ‘Een Sprankje Hemel!’ van de jonge theatergroep The Fat Lady. Verder remplaceert hij verder regelmatig bij diverse orkesten, waaronder Het Nederlands Politie Orkest, Fanfare Bereden Wapens en Het Johann Strauss Orchestra (André Rieu). Momenteel is hij voor langere tijd verbonden aan de Steelband/slagwerkgroep van het Nederlands Politie Orkest. Verder dirigeert hij de (jeugd) van Harmonie l’Union Bladel en ook de slagwerkgroep van Harmonie Drunen. Verder wordt hij vaak gevraagd om in te vallen als dirigent of als repetitor voor slagwerk.