Lieve van Tuijl.jpg

Lieve van Tuijl

Theater
Lieve van Tuijl.jpg

Lieve van Tuijl (1977) studeerde in 2003 af als theatermaker en theaterdocent aan de Academie voor Drama in Eindhoven. Na haar opleiding spitste haar makerschap zich direct toe op het genre waar haar hart ligt, het muziektheater.

In haar werk staat steeds centraal waar en hoe theater, een verhaal dat verteld wordt, samen kan gaan met live muziek. 

Als regisseur is zij veelzijdig en breed georiënteerd. Klassieke opera en operette staan in haar werk naast musicalproducties en voorstellingen met muziek van hedendaagse componisten. 

Haar voorstellingen lopen uiteen van klein en intiem tot groots en meeslepend. Zo maakte ze Sieben Sterne, een monoloog begeleid en ondersteund door klarinet, viool en piano, maar ook Dido en Aeneas door het ’s-Hertogenbosch Vocaal Ensemble met groot orkest en solisten. In 2014 stond van haar hand Offenbach’s Blauwbaard op de planken in Theaters Tilburg met zo’n veertig zangers en musici o.l.v. dirigent Arjan van Baest. Tot 2017 maakte en speelde zij in opdracht van Willem II Concertzaal in 's-Hertogenbosch verschillende muziektheatervoorstellingen voor kinderen en volwassenen.

Als zangeres ligt haar hart zowel bij klassieke muziek, in het bijzonder bij oude muziek, als bij jazz. Zij zong zeven jaar in vocaal ensemble De Windh (winnaar NKF 2010-2011). De Windh trad op in binnen- en buitenland en werkte met dirigenten als Arjan Tien, Micha Hamel en Ivan Meylemans. Momenteel zingt zij in vocaal kwartet D R I E S T onder leiding van componist Frans van Hoek.  

Lieve startte in januari 2015 haar eigen theaterschool in ’s-Hertogenbosch en begeleid daar momenteel zo’n 40 leerlingen. Per september 2021 breidt zij haar school uit naar Oss. Vanuit het pand van Muzelinck zal zij in eigen beheer theatercursussen verzorgen. Kijk op www.lievevantuijl.nl voor meer informatie.