Letizia Rompelberg TS19-I AM HERE-3309 kleiner.jpg

Letizia Rompelberg

Letizia Rompelberg.jpg

Letizia Rompelberg werkt als theaterregisseur, actrice en creatief ondernemer aan haar missie om de wereld een beetje mooier te maken. Dit doet zij door inspirerende, educatieve, theatrale interventies te maken in het culturele en sociale domein.

Ze doet dit het liefste op locatie en rondom maatschappelijke thema's, waarbij ze de betreffende doelgroep, wiens stem niet altijd gehoord wordt in onze samenleving, het podium geeft. De deelnemers vertellen zelf hun eigen verhalen: verhalen die gehoord moeten worden.

Zowel publiek als deelnemers weet zij te boeien door de eerlijke realiteit bloot te leggen, en tegelijkertijd zorgt zij in haar werk voor een twist, waardoor elke betrokkene weer even opnieuw naar zichzelf, de ander en de wereld om zich heen gaat kijken.

Letizia is artistiek leider van Hertog Zout. Hertog Zout ontwikkelt educatie theaterprojecten voor culturele en maatschappelijke organisaties die kunst en cultuur willen koppelen aan educatie, zorg en welzijn.
Verder werkt Letizia als freelance regisseur en actrice.

In het project Kunst & Geluk denkt zij graag mee hoe artistieke interventies kunnen bijdragen aan een positieve gezondheid.