Han Klinkhamer 2.jpg

Han Klinkhamer

Han Klinkhamer.jpg

Han Klinkhamer (Oss, 1950) woont en werkt in Demen.
Al meer dan 25 jaar is Han verbonden aan Muzelinck en coacht hij met plezier de cursisten.

Als professioneel kunstenaar vindt Han zijn onderwerpen bij voorkeur in de open uiterwaarden van de Maas en de dichte struikgewassen rond zijn atelier.
In zijn panoramische impressies van het oude rivierlandschap laat hij het licht der seizoenen besterven in aardse groenen, bruinen en groezelige wittinten. Is zijn concentratie in deze, doorgaans kleine, schilderijen vooral gericht op weidse poldergronden, in de grote schilderijen zoomt hij in op de wemelende structuren van struiken, grassen en gewassen.
Klinkhamers schilderijen zijn het resultaat van een langdurig proces van verf opbrengen, wegschrapen en weer overschilderen. Van dichtbij lijken zijn olieverfoppervlakken samengesteld uit willekeurige kleurklonteringen, terwijl ze zich van een afstand ontwarren tot vegetatieve voorstellingen en schakeringen van licht.
In zijn schilderijen tracht Klinkhamer het scheppend materiaal in overeenstemming te brengen met de landschappen uit zijn directe omgeving, niet zozeer om ze af te beelden, maar om ze op te roepen in hun verschillende verschijningsvormen.

Han Klinkhamer volgde zijn kunstopleiding aan de Folkwangschule in Essen en kreeg aansluitend een stipendium aan de Kunstacademie te Warschau.

Meer informatie over Han? Kijk op www.hanklinkhamer.nl