Antoon Ariëns Actiefoto.jpg

Antoon Ariëns

Antoon Ariëns Portretfoto.jpg

Antoon Ariëns studeerde koordirectie bij Wil Barten en Jan van Wetten en Harmonie- en Fanfaredirectie bij Gerrit Fokkema en Henk van Loo. Na deze studies succesvol te hebben afgesloten heeft hij compositie gestudeerd aan het conservatorium te Zwolle bij Wim Brandtse.

Door jarenlange zelfstudie heeft hij inmiddels een enorme kennis opgedaan van de muziekgeschiedenis, van middeleeuwen tot en met hedendaagse muziek.

Tijdens de vele jaren van dirigeren heeft hij diverse specialisatiecursussen gevolgd: Voor koordirectie bij: Maurice Pirenne, Jeroen Felix en Tony Claassen; voor orkestdirectie bij: Jan Cober, Pière Kuijpers, Gert Buitenhuis en Jos Pommer.

Naast het dirigeren van orkesten, het dirigeren en begeleiden (orgel of piano) van koren, arrangeert en componeert hij muziek voor koor, orkest, gitaar, piano, orgel etc. welke muziek hij in eigen beheer uitgeeft.

Als tenor zingt hij in het vocaal kwartet: “Quatre vins rouges” waarvoor hij arrangeert en componeert.

Zijn laatste grote compositie, een Stabat Mater voor koor, solisten en orkest, dat begin april van dit jaar uitgevoerd zou worden in de Grote Kerk in Oss, is helaas door de Corona maatregelen niet doorgegaan.

Antoon Ariëns is sinds september 2017 verbonden als docent bij Muzelinck.