Anne-Marie van Mierlo orkest.JPG

Anne-Marie van Mierlo

Muziek
Anne-Marie van Mierlo Zittend lach althobo (002).JPG

Alle inspiratie en kennis die ik opdoe in mijn uitvoerende leven als hoboïste geef ik met veel plezier door aan mijn leerlingen, jong en oud. Dat doe ik als een coach die mogelijkheden blootlegt, ondersteunt en helpt te ontwikkelen. Zelf volg ik natuurlijk ook nascholingen en cursussen om fris en up to date te blijven. Daarnaast introduceerde ik de Toverhobo©, daarmee kunnen kinderen vanaf 6 jaar hobo spelen.

Ik geef les in een groot deel van Noord-Brabant, maar ook voor online lessen kun je bij mij terecht.

Daarnaast ben ik de solo-hoboïste van het Zeeuws Orkest, een symfonieorkest dat huist in Middelburg.
Ik vind het heerlijk om al die prachtige orkestwerken te kunnen spelen, omringd en geïnspireerd door mensen- musici én publiek- met dezelfde passie: muziek!
Ook het werken met een grote diversiteit aan solisten vind ik heel inspirerend en een feest om mee te maken.
Jaarlijks terugkerende hoogtepunten zijn de concertreeksen waarbij ik de Matthäus Passion en het Weihnachts Oratorium mag uitvoeren. Prachtige muziek waarin de hobo, althobo en hobo d'amore een belangrijke rol vertolken.

In 2017 richtte ik het kamermuziekensemble VIJF! op, met een kleurrijke bezetting: harp, viool, fluit, hobo en fagot. We brachten recent het album "Saffier" uit.
www.ensemblevijf.nl

Verder speel ik in het Thalia Trio (fluit-harp-hobo). www.thaliatrio.com
We maakten in 2020, midden in de corona crisis, een Muzikale Postkaart, met daarop een opname van het Erbarme Dich, afzonderlijk van elkaar opgenomen en samen met beelden tot een geheel gemaakt. Met de kaart wilden we moed, hoop en geluk doorgeven, aan ieder die het nodig had. De kaart reisde de hele wereld over. De Muzikale Postkaart vind je hier: https://youtu.be/hlUAoIEPAXo

Samen met mijn tweelingzus, beeldend kunstenares Petra van Mierlo vorm ik het bedrijf TwoArts.
TwoArts ontwikkelt projecten voor het onderwijs en de zorgsector en voert ze ook uit. De projecten bestaan uit lessen en trainingen waarin beeldend en muziek elkaar ontmoeten en versterken.
www.twoarts.nl