CENTRUM VOOR DE KUNSTEN | BERNHEZE | CUIJK | OSS
Deskundigheidsbevordering: Teamworkshop Stop-Motion op de Evenaar

Deskundigheidsbevordering: Teamworkshop Stop-Motion op de Evenaar

In het kader van deskundigheidsbevordering voor de culturele vakken gaf vakdocent Christian Godschalk van Muzelinck op dinsdag 27 november 2018 een workshop Stop-motion aan het team van Daltonschool de Evenaar. Het team van de Evenaar volgt meerdere keren per jaar een inspiratie-les van een culturele discipline om als leraar zelf een goede kunstzinnige les te kunnen geven. CMK-scholen (en natuurlijk ook scholen die geen CMK-school zijn) kunnen scholing en deskundigheidsbevordering voor cultuureducatie aanvragen via hun intermediair.

Christian Godschalk heeft het team van de Evenaar instructies en tips gegeven hoe ze met de kinderen een eigen Stop-Motion-filmpje kunnen maken. Daarna zijn de leraren zelf aan de slag gegaan om te ervaren hoe het is om hiermee te werken. Zij kwamen tot de conclusie dat het leuk is om te doen maar dat dit ook meerdere vaardigheden en creativiteit van de kinderen aanspreekt om een goed stop-motion-filmpje te maken. Alle aanwezigen hebben met enorm veel plezier gewerkt en veel gelachen, daardoor heeft deze bijscholing ook een verbindend karakter.

Heeft uw team ook behoefte aan inspiratie en deskundigheidsbevordering voor het geven van een kunstzinnige les? Neem dan contact op met uw intermediair (Angelique, Dennis, Annelies of Henri).