CENTRUM VOOR DE KUNSTEN | BERNHEZE | CUIJK | OSS
Bernhezer gedichten en verhalen wedstrijd

Bernhezer gedichten en verhalen wedstrijd

Laat je inspireren door de Maashorst en win een origineel kunstwerk

De Maashorst is een bijzonder gebied met ruige landschappen, veelzijdige natuur en een rijk archeologisch verleden.

In 2018 heeft heeft de gemeente Bernheze de viaducten Loo en Menzel de uitstraling en beleving gegeven van natuurpoorten tussen de dorpen en het natuurgebied. De poorten vormen de verbinding vanuit het dorp met het natuurgebied de Maashorst.

Bij de onthulling van de kunstwerken is het idee ontstaan om een gedichten en verhalenwedstrijd uit te schrijven voor alle inwoners van de gemeente. Ook jongelui die via school of werk betrokken zijn in onze dorpen, kunnen hieraan deelnemen.

Een aantal partijen en personen zijn daarvoor bij elkaar gebracht, waaronder Muzelinck, BKK, Nesterlé, Ad van Schijndel en de beide makers van de kunstwerken Menzel en Loo. De kunstenaars hebben twee kunstwerken beschikbaar gesteld als prijs. Allemaal onder auspiciën van de gemeente.

MEEDOEN?
Alle inwoners van de gemeente Bernheze worden uitgenodigd om deel te nemen aan de wedstrijd. Laat je daarbij inspireren door de Maashorst, de natuur, zijn geschiedenis of verwoord jouw eigen ervaring met het gebied. Er is volop informatie via diverse websites of breng zelf een bezoek. Wees vooral creatief! Een verhaal mag uit maximaal 500 woorden bestaan, een gedicht uit 30 regels.

Stuur je verhaal of gedicht voor 1 mei op naar: maashorst@muzelinck.nl

BEKENDMAKING WINNAARS
Een deskundige jury buigt zich over de inzendingen en zal uiteindelijk komen tot een aantal genomineerden.
De prijswinnaars worden bekendgemaakt tijdens de Uitsmijter, de afsluiting van het theaterseizoen in Nesterle op zondag 2 juni.

Deze wedstrijd is een initiatief van de gemeente Bernheze en kwam tot stand dankzij medewerking van: Muzelinck, Bibliotheken Bernheze, BKK, Nesterlé, Bernrode, IVN, Ad van Schijndel, Robin Gerris en Arno Coenen.