muziek produceren 3.jpg

Muziek produceren

Muziek
Doelgroep
> 12 jaar, Volwassenen

Selecteer locatie om in te schrijven

Oss

Nieuw bij Muzelinck!
Veel muzikanten dromen ervan; opnemen in een grote, luxe studio. Tegelijkertijd is deze droom erg ver weg, aangezien een complete studio afhuren vraagt om een groot budget, beperkte tijd en een groot netwerk aan verschillende muzikanten.

Anno 2022 is het niet meer noodzakelijk om een grote studio af te huren. Je kunt zelf met behulp van een laptop of tablet namelijk een kwalitatief hoogwaardige opname maken!

Bekende voorbeelden van zogeheten ‘bedroom producers’ zijn Tash Sultana, Mac Demarco en Rex Orange County.

Tijdens de cursus leer je hoe je kunt werken met een DAW (Digital Audio Workstation). Dit is een programma waarin je meerdere sporen kunt opnemen en bewerken.

We gaan kijken op welke manieren we verschillende instrumenten en vocalen kunnen opnemen.

Zodra er verschillende sporen zijn opgenomen, leer je hoe je een balans kan maken tussen de verschillende instrumenten, hoe je bepaalde geluidseffecten kan inzetten om je productie net wat meer te laten stralen en hoe je het liedje af kan mixen tot een hoogstaande productie.

Deze cursus is bedoeld voor vocalisten en instrumentalisten die nieuwsgierig zijn naar het opnemen en produceren van muziek. Dit kunnen eigen liedjes zijn, maar bewerkingen van bestaande liedjes zijn uiteraard ook meer dan welkom!

De lessen worden één keer in de twee weken gegeven. Deze cursus gaat van start op donderdag 26 januari 2023 en bestaat uit 10 lessen die worden gegeven van 19:00 tot 20:30 uur.

Het tarief vanaf 21 jaar bedraagt €188,-

Het tarief t/m 20 jaar is €155,-

Benodigdheden:

- Laptop of tablet
- Koptelefoon of oortjes

Samenwerking met theater De Lievekamp: Theaterkorting voor cursisten Muzelinck
Theater De Lievekamp en Muzelinck hebben een mooie samenwerkingsactie! Vanaf dit cursusjaar is het voor Muzelinck cursisten mogelijk om gedurende het cursus- én theaterseizoen theatertickets te bestellen met 25% korting. Ben je cursist van Muzelinck, dan ontvang je van Muzelinck een link waarmee je je kunt aanmelden voor deze actie. Je ontvangt dan maandelijks een mail van De Lievekamp met een selectie aan leuke theatervoorstellingen die je met korting kunt bezoeken.

Muziek produceren 1.jpg