Vrijheid Muzelinck Unlocked shutterstock_1628796229 website.jpg

Muzelinck Unlocked: 'Opnemen in een (thuis) studio': alles maakt uit

Muziek
Doelgroep
> 12 jaar, Volwassenen

Selecteer locatie om in te schrijven

Oss

Zodra je voor het eerst in aanraking komt met het opnemen van jouw partij in een studio-setting, kom je erachter dat elk detail in je spel hoorbaar is. Dit geeft jouw partij een extra lading mee waardoor deze tot leven komt. Maar, de keerzijde hiervan is dat je elk krasje, tikje of kuchje terug zult horen op de opname. Hierdoor is het opnemen van een partij in de studio een compleet andere ervaring dan thuis op je slaapkamer je liedjes oefenen.

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het opnemen van een partij van een bestaand liedje. Dit doen we met behulp van wat microfoons, een interface en een DAW (Digital Audio Workstation). Je speelt jouw partij in over een backingtrack die je hoort op een koptelefoon.

Deze workshop geeft een inkijk in het proces wat je doormaakt wanneer je in de studio zit en een liedje gaat opnemen. Daarnaast zal je erachter komen dat je niet perse in een super luxe studio hoeft te zitten om een kwalitatief hoogstaande opname te creëren.

Let op : voor deze workshop moet je je eigen instrument meenemen (uitzondering: keyboard/piano)! Tevens moet je zelf je koptelefoon of oortjes meenemen, dit i.v.m. de hygiëneregels omtrent corona.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die muziek maakt met zijn/haar instrument of stem (leeftijd: middelbare scholieren en volwassenen). Bij inschrijving ontvang je een liedlijst waaruit een keuze gemaakt kan worden om voor te bereiden; voor gevorderde cursisten.
De workshop wordt gegeven op woensdag 14 juli van 16.00 uur tot 19.00 uur.
Instrument/niveau: voor akoestisch en electrische gitaar, zang en saxofoon.
Als je het leuk vindt om mee te doen dan is het wel noodzakelijk om je hiervoor in te schrijven.


Deze workshop is een cadeautje voor de Muzelinck cursisten die dit cursusjaar veel online les hebben gehad. Zij krijgen deze workshop
gratis aangeboden. Ben je (nog) geen cursist van Muzelinck, maar wil je toch graag meedoen? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.