Werk Daan Mijnders.jpg

Mindful-tekenen

Beeldende kunst
Doelgroep
> 12 jaar, Volwassenen

Selecteer locatie om in te schrijven

Oss

In onrustige tijden kan mediteren heel effectief zijn. Mediteren helpt je geest weer scherp te krijgen. Bovendien pieker je minder, je concentratie wordt beter en mediteren werkt stress-verlagend.

Mediteren – ook wel mindfulness of aandachtstraining - kun je op allerlei manieren doen. Een manier is mindful-tekenen.

Mindful-tekenen stelt je in staat om de dagelijkse dingen om ons heen met andere, nieuwe ogen te gaan zien. Het is een vorm van stille, maar actieve meditatie: je zondert je niet af, maar je bent juist volop aanwezig in het hier en nu. Dit helpt tevens om met volle aandacht in het leven te staan.

Tekenen kun je overal en alles. Alles in onze omgeving is onderwerp en alle gewone dagelijkse dingen worden bijzonder als je ze ziet met een tekenoog. Al tekenende ga je zien en al ziende ben je verbonden met dat wat je ziet.

Je hebt voor mindful-tekenen geen ervaring nodig met tekenen of mindfulness. Het gaat bij deze vorm van tekenen niet om het resultaat: je oefent juist met het loslaten van techniek en resultaat.

In de lessen doen we oefeningen in waarnemen, in aandacht en we oefenen onze tekenhand. We werken binnen of buiten, zittend of lopend, maar altijd in stilte. In het begin gebruiken we vooral een eenvoudig papier en een potloodje. In de loop van de lessen, variëren we met materiaal bij de uitwerking van de tekeningen. In de lessen is er naast het tekenen ook tijd voor ontmoeten, uitwisselen en elkaar inspireren.

Deze cursus gaat van start op woensdag 21 september 2022 en de lestijden zijn van 19.30 - 21.30 uur.

Het cursusgeld bedraagt € 86,00 euro voor 5 lessen.

De lessen worden gegeven op locatie Muzelinck, Raadshuislaan in Oss.

De cursusprijs is inclusief materiaal.