CENTRUM VOOR DE KUNSTEN | BERNHEZE | CUIJK | OSS
En toen begon de lente.....

En toen begon de lente.....

Podcast.jpg

Podcast En toen begon de lente...
Aflevering 1

Podcast.jpg

Podcast En toen begon de lente...
Aflevering 2

Podcast.jpg

Podcast En toen begon de lente
Aflevering 3

Podcast en columns over de Osse coronatijd
Belangrijk stukje geschiedenis op kunstzinnige wijze vereeuwigd

Beluister de podcast afleveringen van ‘En toen begon de lente….’ met bijzondere verhalen uit de meest heftige periode van de coronatijd. Een project geïnitieerd door Muzelinck, mede mogelijk gemaakt door BrabantWonen en uitgevoerd door Hertog Zout.

Er zijn 3 afleveringen die te beluisteren zijn via deze website (zie bovenstaand) en allerhande podcast-apps. Daarnaast heeft Hertog Zout (Letizia Rompelberg) 3 columns geschreven die wekelijks (in november en december 2020) geplaatst werden in Regio Oss. Een belangrijk stukje geschiedenis dat nu op kunstzinnige wijze wordt terug gegeven aan de Osse bevolking.
Download onderstaand de columns.

Totstandkoming
Letizia heeft ruim 60 Ossenaren geïnterviewd, veelal bewoners van BrabantWonen, en heeft de meest bijzondere fragmenten in de podcast laten terugkomen. Geluidsexpert Bram Schouw heeft de podcast gemonteerd en heeft speciaal hiervoor muziek gecomponeerd, geïnspireerd door de verhalen van de geïnterviewden. De verhalen zijn heel verschillend.
‘De emoties kwamen vanzelf’, vertelt de theatermaker. ‘Iedereen is geraakt door dit virus, maar op compleet verschillende manieren.’ De afleveringen van ‘En toen begon de lente...', zoals het project is genoemd, hebben elk een eigen thema. Ze gaan over zorgen voor elkaar, de coronamaatregelen en over het contrast tussen alleen en samen. In de columns wordt steeds het verhaal van één persoon uitgelicht.