CENTRUM VOOR DE KUNSTEN | BERNHEZE | CUIJK | OSS
​Culturele organisaties Oss Samen dementievriendelijk

​Culturele organisaties Oss Samen dementievriendelijk

logo culturele organisaties oss.png

Samen met de andere culturele organisaties in Oss houden we een themajaar rondom dementie.
Onder de noemer Samen Dementievriendelijk wordt in het huidige seizoen diverse activiteiten gehouden om de kennis rondom deze ziekte te vergroten. Het startschot wordt gegeven op maandag 21 september om 15.00 uur in theater De Lievekamp.

Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie in 2040 naar verwachting naar 550.000. Dat betekent dat meer inwoners én organisaties dagelijks te maken krijgen met deze ziekte. Belangrijk is daarom dat we samen dementievriendelijk worden.

De culturele organisaties Oss besteden vanuit hun eigen expertise aandacht aan het thema. Denk aan lezingen, tentoonstellingen, muziek- en theatervoorstellingen en workshops. Ook zullen we gezamenlijk de training 'Omgaan met dementie' volgen van het programma Samen Dementievriendelijk. Een groot aantal activiteiten zal worden gestreamd. Om te toetsen waar de doelgroep behoefte aan heeft, wordt samengewerkt met instellingen die zich bezighouden met dementie. Het themajaar eindigt op 31 mei met een afsluitende activiteit.

Uitreiking prijs
Bij het startschot op maandag 21 september is ook schrijver, taalkundige en cabaretier Wim Daniëls aanwezig. Hij zal een flyer onthullen met een QR-code naar de gezamenlijke Facebook-pagina waarop het aanbod staat. Ook reikt hij Arno’s GoudenClownsneusprijs uit van het landelijke opleidingsinstituut voor zorgprofessionals miMakkus.

De instellingen die betrokken zijn bij dit project zijn Bibliotheek Oss, cultuurpodium Groene Engel, Museum Jan Cunen, Muzelinck, Stadsarchief Oss, Theater De Lievekamp, Theater van de Stad en Volksuniversiteit Oss.