CENTRUM VOOR DE KUNSTEN | BERNHEZE | CUIJK | OSS

Kunst en geluk

Dat het mee doen aan kunstactiviteiten een positief effect heeft op het welbevinden van de mens is inmiddels wel bewezen. Bij kunst & geluk komt de mens, het thema en de kunstvorm samen.

Muzelinck ziet het als haar taak om zich in te zetten voor mensen die net dat beetje extra geluk goed kunnen gebruiken. Dit doen we door te werken vanuit de kracht van de deelnemer.

Eén van de tools om dit te doen is community art. Het is een kunstbeoefening met groepen die normaal niet met kunst in aanraking komen. Community art is een vorm van actieve cultuurparticipatie waarbij professionele kunstenaars samenwerken met burgers vanuit sociaal-maatschappelijke vraagstukken.

Community art stelt ‘de vraag’, ‘de verhalen’, ‘het probleem’ van de gemeenschap centraal. Verhalen uit de gemeenschap worden op kunstzinnige wijze teruggegeven aan de gemeenschap en krijgen zo méér of een nieuwe betekenis.

Nieuwsgierig wat we allemaal doen? Kijk hieronder eens naar onze projecten!

Neem contact op met Vera van Rooij: vera.vanrooij@muzelinck.nl

Kunstmaatjes 2.0

Kunstmaatjes 2.0

De kracht van Kunstmaatjes 2.0 is dat verschillende doelgroepen elkaar in gelijkwaardigheid ontmoeten; leerlingen van de Nicolaasschool en mensen ...

Recipes for Life

Recipes for Life

Een community-art theaterproject in Oss, waarin de recepten voor de keuken een metafoor worden voor de ingrediënten en de keuzes ...