CENTRUM VOOR DE KUNSTEN | BERNHEZE | CUIJK | OSS
Per ardua ad astra

Per ardua ad astra

De harmonie in Megen is een vereniging met circa 75 leden. Samen met plezier muziek maken dat is de bedoeling. Je leert veel en je doet mee aan optredens. Vooral voor de jeugd hebben we veel extra activiteiten. Dus naast inspanning voor muziek ook ontspanning! Ieder jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd buiten de muziek om zodat iedereen elkaar goed leert kennen en er echt een hechte club ontstaat.

De harmonie heeft 3 muziekgroepen:

Harmonie orkest. In dit orkest spelen kan als je het muzikale A-diploma hebt of als dirigent en bestuur van mening zijn dat het niet hebben van dit diploma geen belemmering is. Het orkest staat onder leiding van Theo van de Weijer. De repetitietijden zijn elke maandag van 19.15 tot 21.15 uur in zaal Plein1 van Acropolis.

Opleidingsorkest. In dit orkest kunnen alle leden spelen die nog geen muziekdiploma hebben maar zover zijn met hun lessen dat samenspel mogelijk is. Stan Smits heeft de leiding over het opleidingsorkest. De repetities zijn elke maandagavond van 18.15 tot 19.00 uur in zaal Plein 1 van Acropolis.

Slagwerkgroep. Voor onze drummers hebben wij aansluitend aan betreffende lessen een percussiegroep onder leiding Beat it slagwerkopleidingen. Hier wordt vooral het samenspel geoefend en ervaren de kinderen hoe leuk het is om samen muziek te maken.

http://harmoniemegen.nl/