CENTRUM VOOR DE KUNSTEN | BERNHEZE | CUIJK | OSS
Expositie Pierre Wingens

Expositie Pierre Wingens

Expositie Pierre Wingens.png

De getoonde werken zijn gemaakt door Pierre Wingens. Pierre woont in Oss en is 72 jaar. Zijn grootste hobby is tekenen en schilderen. Daarnaast fotografeert hij ook graag.

Pierre was werkzaam in het onderwijs. Als onderwijzer heeft hij, na het behalen van zijn akte LO-Tekenen en LO-Handvaardigheid, zijn vaardigheid in het aquarelleren opgedaan in het atelier van Toon Widlak te Haren.

Vanaf zijn pensioen heeft hij zich toegelegd op het werken met acryl op doek. Hij volgt sindsdien de cursus abstraheren in het atelier van Anita de Baaij te Oss.

Olifant 1 Pierre Wingens.png Pierre wingens Olifant.jpg Pierre Wingens Olifant 2.jpg

Pierre maakt ook abstract werk. Pierre: 'Voordat ik aan mijn schilderij begin, heb ik nog geen idee wat het zal gaan worden. Ik laat me leiden door de vormen, kleuren en materie. Soms is dit naar aanleiding van een stilleven, een gedicht of muziek. Door de abstractie is het aardig om te ontdekken wat je allemaal kunt zien in zo’n schilderij.'

Pierre Wingens.png Pierre Wingens werk expo.jpg

De schilderijen zijn vanaf zondag 27 januari tot en met 20 maart 2020 te zien bij Muzelinck aan de Raadhuislaan 18 te Oss. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur. U kunt dan vrij binnenlopen om deze expositie te bekijken.