header4

'Ken de gij et?' slaat een brug tussen generaties!

Datum
3 april 2024 12:00

Kende gij et? Een scholenproject van Muzelinck dat is uitgevoerd in Bernheze, in samenwerking met Beam it Up. Het doel is het creƫren van een brug tussen generaties door het delen van verhalen en ervaringen, verankerd in voorwerpen van zowel het heden als het verleden.

Basisscholen in Bernheze kregen een kist aangeleverd met daarin de voorwerpen. Onderzoekend gingen de leerlingen ontdekken wat er in de kist zit. De activiteit werd ingeleid met een korte film en een ondersteunende les, werkboekjes en praatkaartjes. De opgedane ervaringen werden later in het project met ouderen gedeeld om zo een gesprek op gang te brengen. Het doorgeven van alledaagse verhalen van vroeger aan een nieuwe generatie speelde een centrale rol in het project. Maar in de ontmoeting met de ouderen werden de rollen ook omgedraaid. De kinderen presenteerden huidige voorwerpen die voor ouderen juist weer onbekend zijn.

Inmiddels hebben we dit project verder doorontwikkeld en zal het structureel in ons aanbod worden opgenomen voor alle scholen in Oss en Bernheze. Meer informatie?
Neem contact op met Henri Elbers, henri.elbers@muzelinck.nl