CENTRUM VOOR DE KUNSTEN | BERNHEZE | CUIJK | OSS
Bijzonder pianoconcert - Julia Wasowicz neemt afscheid

Bijzonder pianoconcert - Julia Wasowicz neemt afscheid

Op maandag 4 juni om 19.30 uur vindt er een bijzonder pianoconcert plaats bij Muzelinck.

Julia Wasowicz neemt na 40 jaar afscheid als docent bij Muzelinck en laat haar cursisten nog één keer schitteren onder haar supervisie.
Niet alleen haar huidige leerlingen zullen spelen. Ook oud-leerlingen zullen laten horen welke bijdrage Julia geleverd heeft aan hun talent.

Het publiek wordt getrakteerd op prachtig pianospel door getalenteerde beginners, tieners en volwassenen, door amateurs én professionals.

Julia heeft een bijzondere plek in de harten van haar collega’s bij Muzelinck én zeker ook in die van haar leerlingen.
Hetgeen zij haar leerlingen heeft geleerd wordt als een waardevolle schat gezien waar ze mee vooruit kunnen in hun verdere ‘muzikale leven’.
Het is ook Julia zelf die er mede op toe ziet dat haar leerlingen worden overgedragen aan een docent die minstens zo getalenteerd en bevlogen is als zij zelf.
Diezelfde bevlogenheid en warmte zal voelbaar zijn tijdens het concert op 4 juni.

Het concert vindt plaats in zaal De Linck (bij Muzelinck, Raadhuislaan 18) en is gratis te bezoeken.
Iedereen is van harte welkom!

Julia Wasowicz slaagde als achttienjarige cum laude voor de opleiding solospel piano aan het muzieklyceum in Gdansk (Polen). Zij trad regelmatig op als soliste in het Gadnsk Philharmonisch Orkest. Zij vervolgende haar studie aan de Muziek Academie in Warschau waar zij haar diploma uitvoerend musicus met het hoogste cijfer behaalde. Nadat zij naar Nederland kwam studeerde zij bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam waar zij het Nederlands diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Sinds 1978 is Julia piano docente in Oss; toen Muziekschool, nu Muzelinck. Naast haar baan als piano docente treedt Julia regelmatig op als soliste en als lid van kamermuziekensembles.